Categorii

Facebook

Etichete

Sport, ambiție și determinare

Andreea Verdeș gimnastică ritmică
MINSK, BELARUS – JUNE 22: Andreea Verdes of Romania competes in the Rhythmic Gymnastics Individual Qualification during day two of the 2nd European Games at Minsk Arena on June 22, 2019 in Minsk, Belarus. (Photo by Francois Nel/Getty Images)

 Ambiție și determinare

2020 cu siguranță nu îl va uita nimeni. A fost un an greu, nu doar pe plan economic, social sau educațional ci și pe plan sportiv. Ca toate sporturile care au fost afectate pe plan competițional, s-a încadrat și ramura sportivă gimnastica ritmică. Din nefericire pandemia a stopat mai bine de jumătate de an toate competițiile atât cele naționale cât și cele internaționale.

De asemenea și ritmul antrenamentelor fusese afectate destul de tare deoarece o gimnastă, are nevoie de muzică pentru a fi sincronizată cu obiectele ei, nu poate să își facă toate elementele de încălzire și de pregătire într-un spațiu restrâns.

Într-un apartament nu va putea să își ia cele 5 obiecte: coardă, cerc, minge, măciuci și panglică, să exerseze ca într-o sală de sport unde își petrec timpul 5-6 ore pe zi 6 zile pe săptămână. Singurul lucru ce  poate  să îl îndeplinească e menținerea mobilității , să își întindă segmentele corpului și să își îndeplinească exercițiile fizice, atât cât îi permite spațiul. Astfel spus, gimnastica ritmică a suferit mult în anul 2020.

Sport și determinare

Speranța moare ultima! ” Adevărat ! Avem prilejul ca anul  2021 să fie cel olimpic… cel puțin asta ne dorim. Din fericire, gimnastică ritmică a intrat „cu dreptul” în   anul competițional. Rusia a organizat în weekendul 19-21   februarie la Moscova  Grand Prix și  Cupa „Alina Kabaeva”   două  competiții, dar care s-au  ținut alternativ.

România a  participat cu 4 gimnaste dintre care și Andreea Cristina Verdeș  din Iași multiplă Campioană Națională atât la Junioare cât și la Senioare. A fost un real succes pentru aceasta obținând două locuri de VI la cerc și minge, un loc IV la măciuci; și fiind la un pas de a obține medalia de bronz la panglică totodată  atingând performanța de a se clasa în fața rusoaicei Arina Averina.

Sport și ambiție

Această competiție ne-a redat speranța! Ne putem da seama că, pandemia nu ne poate opri atâta timp cât noi ne dorim, muncim pentru ce ceea ce vrem să obținem și facem sacrificii. Cu toate că 2020 a fost un an greu, fetele de la gimnastică ritmică nu au renunțat să muncească, să creadă și să dea tot ce e mai bun pe covor.

Pentru România urmează  competiții foarte importante deoarece sunt un bilet pentru participarea la Jocurile Olimpice ce vor fi găzduite in vara acestui an în capitala Japoniei, Tokyo. Pentru șansa de a participa la olimpiadă sportiva ieșeancă Andreea Cristina Verdeș va da tot ce are mai bun și se va antrena necontenit pentru visul ei, pentru visul oricărui sportiv de talie mondială.  

ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА И СРОДНИ СПОРТОВЕ • View topic - Андреа Вердес / Andreea Verdes (ROU)
By Anna Kull
by Luca Agati
308 vizualizari
Share on facebook
Distribuie Articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole recomandate :

Contact Us