Categorii

Facebook

Etichete

Noua generație

Gimnastele de la liceul cu program sportiv din Baia Mare

Când o poveste se termină, începe alta. Astăzi a fost despre micile sportive, care se pregătesc în sala de gimnastică ritmică al Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare. Gimnastele sunt antrenate de către domnișoara Amalia Mali, fostă gimnastă. Aceasta s-a remarcat în Catalonia, fiind componentă în lotul național de ansamblu și obținând titlul de Campioană Națională a Spaniei, proba ansamblu. În 2012 a renunțat la Catalonia, venind în țara natală, tot în anul 2012 obține „Cupa României”, la proba ansamblu cu 5 cercuri, iar în următorii ani devine Campioană Națională Școlară. În prezent, pe lângă rolul de antrenor; ea practică culturism și fitness, categoria acrobatic. Rezultatele, nu au întârziat, reușind să obțină în Ecuador titlul de „ Campioană Mondială 2018”. Astfel , noua generație are de la cine învăța măiestria sportului, perseverența și tăria de a continua indiferent de obstacole.

„Cupa 1 Iunie” 2021. Chiar dacă, „Ziua copilului” a fost sărbătorită marți; Micuțele fete, au fost celebrate astăzi 05.06.2021. În sala de gimnastică s-a organizat în condiții optime, acest concurs pentru a le oferii părințiilor un spectacol frumos, iar ele să își efectueze cât mai bine, fiecare exercițiu. De la mic, la mare, emoțiile au fost prezente. Atât pentru cele, care au avut de reprezentat un exercițiu fără obiect ( categoria mica gimnastă), cât și pentru fetele mai mari, ce au avut obiectul minge (pre junioare). De menționat, că fiecare exercițiu indiferent de categorie este între 1minut și 15 secunde – 1 minut și 30 de secunde, exceptând ansamblurile care au durata între 2 minute și 15 secunde- 2 minute și 30 secunde. 12 exerciții, realizate de gimnaste cu potențial. Fiecare, a avut ceva aparte. De la picioare lungi, precum o balerină, la o expresie artistică cuceritoare. Emoțiile și-au spus cuvântul, dar nu au renunțat, au continuat exercițiile și finalizat zâmbind, ieșind de pe covor cu fruntea sus. Cu siguranță, la următorul concurs se vor diminua din emoții; Doar participând, prind experiență și doar în așa mod, cu timpul pot participa la niveluri din ce în ce mai mari.

Nu pot, să nu fiu subiectivă de data aceasta. A fost o onoare să îmi revăd d-na. antrenor-profesor Ileana Iakob. Datorită pandemiei și a altor circumstanțe, săptămâna aceasta s-au făcut 2 ani de la ultima revedere fizică; de la ultimul Campionat Național Școlar ținut la Baia Mare (2019).  Am simțit o emoție, că sunt din nou, copilul din sala de gimnastică. Am avut mască, dar am fost un zâmbet neîntrerupt. A fost un sentiment, de care îmi fusese dor să îl retrăiesc, mi-a fost dor, chiar și de covorul albastru. Nenumăratele ore și exerciții, băncile lungi de lemn, pianul și inclusiv multitudinea de chei ale doamnei. A fost un dor profund, dar astăzi mi-am alinat sufletul, revăzând copilăria mea.

Vorbind de generație. Astăzi a fost prezentă și absolventa Rob Marcela Gabriela, al cărui nume, i-a fost strigat de d-na. profesor  Ileana Iakob , pentru ultima dată ca liceană ieri, 04.06.2021. Marcela, a adus numeroase premii, pentru Liceul cu Program Sportiv. Este multiplă Campioană Națională și Școlară, iar aceasta a făcut parte în lotul național de junioare. Iată, o altă generație pleacă din sala de gimnastică și din acest liceu. Cum am menționat mai sus, povestea merge mai departe, iar în această sală multe fetițe mici, au realizat lucruri mărețe la maturitate și fiecare în parte și-a lăsat amprenta în acest loc. Amprente, care sunt și vor fi nemuritoare. 

„Cupa 1 Iunie”, despre asta e vorba, de ați păstra sufletul copil, de-a te bucura și de-a avea vise mărețe, precum un suflet inocent. La finalul, concursului fetițele au fost premiate cu medalii, diplome și punguțe cu cadouri. Au meritat-o din plin, deoarece s-au antrenat cu mare seriozitate și au demonstrat că sunt pregătite, să evolueze mai departe și de ce nu, în cadrul competițiilor mai mari. 

 Amalia Mali și Rob Marcela Gabriela împărțind premiile.

408 vizualizari
Share on facebook
Distribuie Articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole recomandate :

Contact Us