Categorii

Facebook

Etichete

Mingea în gimnastica ritmică

 

Arina AVERINA (Russia) ~ Ball @ World Cup Pesaro-Italy – 2017/09/03 Photographer Oleg Naumov – rgymrussia.

 

Când ne gândim la minge, ne sare gândul cel mai probabil la fotbal sau la diferite jocuri din fața blocului sau chiar din curtea scolii. Însă acest obiect, este întâlnit și un ramura sportivă, mai exact în gimnastica ritmică. 

Gimnastele care au ajuns la categoria a III-a sau mai bine spus junioarele mici, interacționează cu acest obiect pentru prima data. Impactul cu acest obiect, e unul dificil pentru că, necesită ore multe de pregătire pentru a reuși, să controleze obiectul în totalitate. La prima vedere, acest obiect pare inofensiv , dar de cele mai mult ori mingea le-a pus într-o situație dificilă în timpul competiției. 

Acest obiect, este realizat din material sintetic sau dintr-un material care are aceeași caracteristica elastica, precum cauciucul. Dimensiunea unei mingi de gimnastică ritmică, este cuprinsă între 18-20 cm și greutate minima fiind de 400 grame. 

Gimnasta, este obligată să învețe și pe urmă să realizeze în timpul competiției, mișcările specifice acestui obiect și anume: rularea mingii pe sol sau pe diferite segmente ale corpului, ricoșarea pasivă/antrnantă realizată pe segmentul corporal sau pe sol, lansări și reluări; dar și mânuirile specifice mișcării de elan, balansări, circumducții, mișcări în opt dar și menținerea mingii în echilibru pe palmă. 

Mișcări/ mânuiri nespecifice, sunt învârtiri ale mingii în jurul unui ax, fiind sprijinit pe sol sau pe segmentul corporal. 

633 vizualizari
Share on facebook
Distribuie Articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole recomandate :

Contact Us