Categorii

Facebook

Etichete

Imnul pentru gimnastele junioare din România

Irina Deleanu, Christina Dragan, Amalia Lică și Adriana Mitroi- gimnastică ritmică 2022
Amalia Lică - măciuci

Amalia Lică – măciuci

În urmă cu două luni, gimnasta Amalia Lică a concurat la Campionatele Europene de gimnastică ritmică de la Tel Aviv, Israel. Competiție în care imnul României a cântat pentru treapta întâi.  Gimnasta a atins 30.100 de puncte fiind urmată de Liliana Lewinska din Polonia și Kamila Gafarova din Azerbaidjan. În proba cu panglică,  Amalia Lică a ajuns pe locul cinci cu același număr de puncte ca sportiva de pe poziția a patra Anna-Maria Shatokin din Germania.

Doina Staiculescu a declarat pentru news.ro că „Este o performanță grozavă pentru gimnastica ritmică din România, prima medalie de aur la proba de m. Întotdeauna am spus că munca grea și eforturile în cele din urmă dă roade și ceea ce fac fetele noastre este extraordinar. Aceasta este o mare bucurie pentru România.”

Amalia Lică pregătită de Adriana Mitroi în cadrul clubului „CSA Dandri”București și Christina Dragan antrenată de domnișoara Alexandra Piscupescu la Clubul „Sportul Studențesc” din Capitală au format o echipă formidabilă la junioare. Astfel că România a cucerit medalia de bronz după țara gazdă, Israel, și medaliată cu argint, Bulgaria. Pentru prestația sa, Radio România Internațional a desemnat-o pe Amalia Lică, sportiva săptămânii.

Două luni în care gimnastele s-au bucurat de o scurtă vacanță. Cu forțe proaspete gimnastele se pregătesc pentru sezonul din toamnă competițional. Astfel că finalul lunii august dă startul competițiilor așteptate pentru finalul anului 2022. La Cluj-Napoca în perioada 26-28.08.2022 va avea loc Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup – Cluj Napoca 2022. O competiție îndrăgită de sportivele noastre și mai ales de sportivele internaționale.

Christina Dragan- minge

Christina Dragan- minge

445 vizualizari
Share on facebook
Distribuie Articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole recomandate :

Contact Us